måndag 12 februari 2007

Inspiration - i både stort och smått

Idag var David Cameron, ledare för det Konservativa partiet ”Tory” i England, på besök i Sverige. Målet med resan var bl.a. att träffa statsminister Reinfeldt och lära sig hur han gick till väga för att vinna valet 2006. Cameron är nämligen väldigt sugen på att besegra det regerande Labour-partiet i nästa engelska val, som troligtvis kommer hållas 2009. Som ett led i detta arbete försöker han hämta inspiration från sin svenske ideologiske broder som alltså har lyckats med det han vill göra – vinna val!

Utan att fokusera på besökets alla detaljer, så tror jag det kan vara mycket betydelsefullt att hämta inspiration på ett sånt här sätt. Det behöver nog alla människor för att orka fortsätta att sträva efter att uppnå sina mål. Två personer som inspirerar mig väldigt mycket är Olof Palme och Tony Blair. Visst kan många olika saker sägas om dessa två politiker, men det som jag ser upp till hos dem är deras förmåga att kommunicera engagemang till människor, samt deras mod att säga vad de tycker i olika frågor. Dessa aspekter kännetecknar många stora ledare, och är drag som man också kan hitta hos Jesus. Han inspirerade människor, och han sade verkligen sitt hjärtas mening. Att göra det är så oerhört viktigt!

I mitt liv får jag även mycket inspiration genom att umgås, samtala och be ihop med andra kristna bröder och systrar. Genom deras relation till Jesus så märks hur Gud verkar genom dem, och hur Guds kärlek och omsorg skiner i deras liv. Även om många av dem inte har fått lika stor uppmärksamhet som Olof Palme och Tony Blair, så kan deras liv i all ödmjukhet leda till många stordåd och oerhört mycket gott. Att arbeta i det lilla är minst lika viktigt (om inte viktigare!?) som att arbeta i det stora.

Inga kommentarer: