söndag 28 januari 2007

Djupt i vårt inre...

Dagens gudstjänst firade jag via radio. På P1 sändes det en gudstjänst från Annedalskyrkan i Göteborg. Prästen Bengt Inghammar höll en mycket bra predikan som handlade om vad det är som driver oss i livet. Han talade om att det som bör leda oss är att göra det som finns djupt i vårt inre – det som vi som är kristna tror Gud har placerat där. Om ni vill lyssna på gudstjänsten så finns den på den här webadressen:

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?programID=945

Under gudstjänsten togs även upp hur många det är som begår självmord i Sverige varje år . Kan du gissa? Det oerhört tragiska svaret är ca. 1.500 personer, och sammanlagt är det ca. 20.000 personer som försöker begå självmord varje år. Jättehemskt! Så här skall det väl inte behöva vara?

Jesus säger: Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.” (Matteusevangeliet kap. 7, vers 12)

Paulus skriver: ”Gläder er med dem som gläder sig, och gråt med dem som gråter. Bemöt alla lika och håll er inte för goda att umgås med dem som är ringa.” (Romarbrevet kap. 12, vers 15 och 16)

Inga kommentarer: