fredag 19 januari 2007

Nystart för Mona Sahlin

Det mesta tyder på att Mona Sahlin kommer bli Socialdemokraternas nästa ordförande. Från många olika håll har hon dock stött på kritik. Jag kan t.ex. förstå många kristna människors besvikelse över hennes uttalande för några år sedan då hon jämställde kristna med nazister i homosex-frågan. Detta är ju förstås ett mycket beklagligt uttalande, men då jag inte känner till det mer i detalj så kan jag inte kommentera det ytterligare. Min huvudfundering kring Mona Sahlin är dock att vi inte kan låta gamla misstag och uttalanden ligga henne i fatet nu. Det är dags för en nystart för Mona Sahlin. Låt oss inte hålla fast vid det gamla, utan låt oss nu istället se vilken politik hon vill driva och sedan får var och en ta ställning till den. Alla begår vi misstag och felaktigheter. Och alla förtjänar vi att få en ny chans.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så lätt att ha utvärderingen klar innan något finns att utvärdera. Saklig bedömning kräver saklig grund, och det har vi först när Sahlin fått visa sin politik. Dessförinnan kan vi bara gissa, men det är det många som vill...

David reflekterar... sa...

Jag tycker dock att det finns en saklig grund att bedöma, bl.a. med tanke på att hon har varit minister sedan 1998. Där visar hon ju på ett visst politiskt eftermäle. Men som partiledare går det ju inte än att bedöma henne, så där pågår gissningsleken för fullt. Och det är ju visserligen inget fel med det. Det kan till och med vara ganska roligt. Bara man inte lägger för stor vikt vid det, utan låter hennes som tid som partiledare bedömas efter hennes genomförda handlingar.

Anonym sa...

Det finns massor av saklig grund för massor av bedömningar, men Sahlin som partiledare saknar ännu helt bedömningsgrund. Sahlin som politiker kan man däremot diskutera, men det är en annan sak att få partiledaransvar.

David reflekterar... sa...

Ja. Men visst är det troligt att Sahlin som partiledare kommer att likna Sahlin som politiker i ganska stor utsträckning. Hon kommer ju troligtvis inte göra en total make-over, vilket gör att partiledardiskussionen ändå blir intressant. Reinfeldt gjorde dock en total make-over när han blev partiledare så man vet ju aldrig riktigt vad som kommer ske...